Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un serviciu privat de ambulanţă din Târgu Mureş a început testarea gratuită a personalului medical

googleusercontent.com
coronavirus

Un serviciu privat de ambulanţă din Târgu Mureş a început testarea gratuită a personalului medical, a poliţiştilor şi a militarilor din zona operativă, pentru determinarea eventualelor infecţii cu noul coronavirus, prin efectuarea de teste rapide IgG şi IgM SARS-Cov 2.

"Ambulanţa Samaritanus a început testarea cadrelor medicale cu teste rapide IgG şi IgM SARS-Cov 2. E un test rapid din sânge integral, rezultatul este dat în 10 minute celui care este testat. În acest fel omul are o linişte cât de cât că poate să meargă acasă şi poate să îşi vadă copilul. Rezultatul este valabil doar până în momentul în care a fost făcut testul, fiindcă persoana poate avea după aceea un contact şi să fie contaminată. Decizia de a face aceste teste fost motivată de faptul că foarte multe cadre medicale care au avut contact, dar nu au avut simptome, doreau să meargă acasă la familie. Nu puteau să meargă fiindcă nu erau testaţi şi ne-au rugat să le ajutăm în acest fel. Am făcut rost de teste din Marea Britanie. Sunt mulţi cei care spun că rezultatele acestor teste ar fi irelevante şi este bine de ştiut că irelevanţa testării constă în faptul că subiectul, în momentul testării, trebuie să fi avut un contact între 7-14 zile. Dacă a avut un contact astăzi şi mâine va fi testat, este clar că nu are timp să îşi formeze anticorpii pentru a fi relevat printr-un rezultat rapid. Dar dacă a avut contact şi pe acest rezultat este pozitiv, acest rezultat nu poate fi infirmat printr-un alt test. Toate testele care au fost pozitive, pe care le-am transmit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au şi fost confirmate după aceea cu un test Real Time PCR", a declarat presei, marţi, managerul serviciului de ambulanţă, Varga Zsigmond, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

Până acum, a arătat Varga Zsigmond, s-au făcut 510 teste, iar unele au fost pozitive pe IgG sau pe IgM şi au fost transmise autorităţilor.

"Am mai făcut rost de încă 500 de teste şi mai sunt în aşteptare încă 1.000. Deci putem testa 2.000 de cadre medicale. Testul este gratuit pentru cadrele medicale, nu plătesc nimic. Am făcut teste şi la 77 de poliţişti operativi, la patru militari, doi judecători, vor veni mâine alţi 10 poliţişti şi urmează să luăm legătura cu jandarmii ca să îi programăm şi pe ei, cei care au fost operativi, pe stradă, la fel îi testăm gratuit. Rezultatul testelor rapide sunt aflate la 10 minute de la recoltare", a spus Varga Zsigmond.

Între persoanele care s-au programat, marţi, la testarea rapidă s-a numărat şi un medic de familie care susţine că a intrat în contact cu o persoană pe care a consultat-o la domiciliu, confirmată ulterior cu noul coronavirus.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

"Am fost la un consult la domiciliu, la un pacient care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv. Fiind contact direct a trebuit să îmi fac testul pentru confirmare sau infirmare. Acest contact a fost acum o săptămână, după atâta timp dacă am contactat ceva, ar trebui să iasă pozitiv. Dacă e negativ, sunt liber ca pasărea cerului, dacă e negativ, trebuie să intru la izolare dar bănuiesc că se va repeta, nu excludem un rezultat fals pozitiv, fiindcă acurateţea nu e 100%, e de 85% în cazul acestor teste rapide", a declarat medicul de familie.

În judeţul Mureş au fost confirmate 412 de cazuri de persoane infectate cu COVID - 19, alte 44 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, 116 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 34 de persoane au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.