Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sfert dintre cei care desfășoară activități independente din UE sunt expuși riscului de sărăcie

NewsMaker
saracie

Cea mai proastă situație pentru cei care desfășoară activități independente este în România, Portugalia și Estonia, susține Jutarnji List din Croația preluat de Rador.

Aproape un sfert din toți cei care desfășoară activități independente din UE cu vârsta de peste 18 ani sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, iar cea mai gravă situație se înregistrează în cazul persoanelor fizice autorizate din România, Portugalia și Estonia, potrivit datelor Eurostat pentru 2021, care indică faptul că până la 23,6% dintre europenii care desfășoară activități independente se află în risc de sărăcie.

Persoanele care desfășoară activități independente sunt singura categorie de profesii din UE care a cunoscut o înrăutățire a situației anului trecut (2021) față de anul precedent (2020), adică riscul de sărăcie a crescut cu un punct procentual, deși în aceeași perioadă, riscul de sărăcie în rândul șomerilor, pensionarilor și al salariaților a scăzut cu între 0,3 și 1,6 la sută, mai ales în rândul primilor.

Situația din România este deosebit de proastă, deoarece datele arată că peste 70 la sută dintre cei care desfășoară activități independente sunt expuși riscului de sărăcie. În Portugalia, procentul este de 32,4 %, iar în Estonia de 32,2 %. Sunt și țări în care riscul de sărăcie al activităților independente a scăzut, cum ar fi Ungaria și Irlanda, unde procentul a scăzut cu 3,2 % și, respectiv, 3,7 % comparativ cu anul precedent.

Datele pentru Croația, cel puțin când vine vorba de statistici, arată că cei care desfășoară activități independente încă rezistă - aproximativ 17 la sută dintre ei sunt expuși riscului de sărăcie, ceea ce este puțin mai mult decât în ​​anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.