Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sfert dintre români consumă alcool într-o zi obișnuită

cafea tutun alcool

Unu din patru români consuma o bautura alcoolica într-o zi obișnuita, potrivit unui studiu GfK care analizeaza ocaziile de consum pentru bauturi.

De-a lungul anului, numarul celor care consuma alcool variaza, vârful fiind înregistrat în sezonul cald (aprilie - septembrie). Preferatele românilor sunt berea și vinul facut în casa, a caror importanța în consumul de alcool se schimba odata cu sezonul: berea este preferata verii, iar vinul se consuma mai ales în anotimpul rece.

În perioada octombrie 2015 - martie 2016, cota de consum pentru vinul de casa se tripleaza, potrivit Mediafax. Numarul mediu de ocazii de consum pe zi pentru toate bauturile analizate este de 2,5 ori. Barbații cu vârsta pâna în 35 de ani se disting printr-o frecvența zilnica semnificativ mai mare decât media - de 3 ori pe zi.

În privința ponderii în consum, românii prefera bauturile calde, în principal cafeaua și mixurile pe baza de cafea - aproape jumatate dintre ocazii fiind generate de aceste bauturi. Peste o treime dintre ocazii se refera la bauturi racoritoare, iar 16% la bauturile alcoolice. Cantitatea de lichid consumata pe zi este de 630 ml (în afara de apa și lactate). Una din 10 persoane adulte consuma cel puțin o bautura în baruri, restaurante și terase, iar incidența zilnica crește în sezonul cald cu apoximativ 20%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.