Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sirian refugiat în Germania, urmărit penal pentru apartenenţă la gruparea Stat Islamic

Un tânăr refugiat sirian sosit în Germania în 2015 a fost pus sub acuzare la mijlocul lunii octombrie pentru apartenenţă la organizaţia Stat Islamic în Siria, transmite AFP, citând un comunicat al Parchetului.

Shaas Al-M., în vârstă de 19 ani, a fost recrutat de gruparea islamistă la mijlocul anului 2014, în satul natal din Siria, printr-un imam de la moscheea locală, şi a sosit în vara lui 2015 în Germania, unde 'şi-a continuat activitatea pentru SI', fiind arestat pe 22 martie, precizează Parchetul.

LIBER la vizele de Canada. Belgia a ajuns la un acord cu Valonia şi va semna acordul CETA

Potrivit acestuia, tânărul a urmat o instruire religioasă şi militară, după care a fost trimis pentru circa şase luni la aeroportul din Deir Ezzor (estul Siriei), unde a primit o armă de tip kalaşnikov şi a participat la lupte.

'În timpul unor şederi la Berlin, el a reperat potenţiale ţinte de atac şi a trimis cel puţin o persoană să lupte în Siria. În plus, el activa ca persoană de contact pentru autori potenţiali de atentate în Germania şi îşi semnalase disponibilitatea de principiu de a comite un atac în Germania', mai arată procurorii, potrivit agerpres.

Suspectul este urmărit în justiţie pentru 'apartenenţă la o organizaţie teroristă' şi pentru 'infracţiune împotriva legii privind controlul armelor de război', se precizează în comunicatul Parchetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.