Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șofer turc de TIR a ascuns 18 migranți din Nepal, Siria şi Bangladesh și încerca să-i scoată din România

Romania TV
politie-frontiera-migranti-imigranti

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 18 cetăţeni din Nepal, Siria şi Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR, informează duminică IGPF.

"În această noapte, în jurul orei 03,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice pentru o societate comercială din Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, printre bunurile transportate, 18 cetăţeni străini", se arată într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni din Nepal, Siria şi Bangladesh, unii dintre aceştia fiind intraţi legal iar alţii fiind solicitanţi de azil în România.

"Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.