Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat israelian și un alt cetățean au fost răniţi de către un palestinian în Ierusalimul de Est

YouTube
Ierusalim conflict atac

Un palestinian a înjunghiat şi rănit luni doi israelieni, unul dintre ei soldat, lângă o zonă din Ierusalimul de Est unde au avut loc tensiuni şi proteste palestiniene în masă, au anunţat medici, în timp ce poliţia a precizat că agenţii care au intervenit l-au împuşcat pe atacator, relatează Reuters.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că "analizează starea unui cetăţean care a fost împuşcat în Ierusalim". Un clip video apărut pe reţelele de socializare îl arată pe atacator întins, nemişcat şi acoperit cu o pătură la o intersecţie, scrie Agerpres.ro.

Serviciul de ambulanţă israelian Magen David Adom a transmis că doi bărbaţi în jur de 20 de ani au fost răniţi în atac, unul grav şi celălalt uşor.

Incidentul s-a produs în apropierea cartierului Sheikh Jarrah, unde posibila expulzare a familiilor palestiniene a provocat proteste în masă şi a contribuit la declanşarea a 11 zile de lupte între Israel şi militanţii din Gaza.

Unul dintre răniţi este un soldat israelian, a informat armata israeliană. "Soldatul a primit tratament medical la faţa locului şi a fost evacuat spre un spital pentru asistenţă medicală suplimentară", se arată într-un comunicat.

Înregistrarea video postată pe reţelele sociale îl arăta pe soldat, purtând uniforma forţelor aeriene israeliene, cu un cuţit înfipt în spate, îngenuncheat şi primind tratament de la medici.

Tensiunile au fost puternice în Sheikh Jarrah şi la Moscheea Al-Aqsa din Oraşul Vechi, unde raidurile poliţiei israeliene din ultimele săptămâni au condus la lansarea de rachete de către islamiştii Hamas aflaţi la putere în Gaza.

O încetare a focului mediată de Egipt între Israel şi Hamas a intrat luni în a patra zi. Secretarul de stat american Antony Blinken urmează să viziteze regiunea în această săptămână pentru discuţii cu liderii israelieni, palestinieni, egipteni şi iordanieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.