Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat ucrainean și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți în confruntări cu separatiștii sprijiniți de Rusia

ucraina

Un soldat ucrainean a fost ucis şi alţi doi răniţi în două confruntări cu separatiştii sprijiniţi de Rusia în estul Ucrainei, a anunţat luni armata ucraineană, potrivit AGERPRES.

Ucraina se confruntă cu separatiştii susţinuţi de Rusia în regiunile de est Doneţk şi Lugansk din 2014, după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, aminteşte France Presse.

Conflictul s-a reaprins la începutul lunii, cu trei soldaţi ucraineni ucişi de explozia unei mine şi alţi doi în ciocniri cu separatiştii.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

Luni, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene Ruslan Komceak a declarat că soldaţii au fost vizaţi în apropierea oraşului Avdiivka, la şase kilometri nord de Doneţk, capitala de facto a separatiştilor.

"Un soldat a fost ucis şi unul rănit după ce inamicul a tras de două ori cu un lansator de rachete antitanc", a declarat Ruslan Komceak reporterilor.

Într-un alt incident, luni, un soldat a fost vizat de tiruri de mitralieră în apropierea satului Pivdenne din regiunea Doneţk, a anunţat armata pe Facebook.

Luptele care au izbucnit după ce Moscova a luat sub control Crimeea au făcut peste 13.000 de morţi, potrivit ONU, dar numărul victimelor a scăzut în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.