Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un solicitant de azil din Myanmar, autorul incendiului dintr-o bancă din apropiere de Melbourne

www.sbs.com
incendiu Melbourne

Tânărul de 21 de ani care şi-a dat foc vineri într-un oficiu bancar din apropierea metropolei australiene Melbourne, provocând o explozie soldată cu rănirea altor 26 de persoane, era un solicitant de azil birmanez ce aştepta procesarea cererii sale, a anunţat un lider al comunităţii rohingya din Australia, citat sâmbătă de DPA.

Suspectul venise din Myanmar şi era cunoscut în comunitatea rohingya din Melbourne, care numără circa 600 de membri, potrivit liderului citat, care s-a prezentat cu numele Habib.

Citește și: Barack Obama, la ultima sa vizită OFICIALĂ. Cu cine se întâlnește președintele american

Rohingya sunt un grup musulman minoritar din Myanmar supus persecuţiilor şi violenţelor în ţara cu populaţie majoritar budistă.

Tânărul sosise în Australia cu o ambarcaţiune în anul 2013 şi trăia singur într-o suburbie a oraşului Melbourne, în aşteptarea obţinerii statutului de refugiat. În ultimele luni, el întâmpina dificultăţi financiare după ce nu a mai primit ajutor social din partea autorităţilor australiene, anunță Agerpres.

Incidentul produs vineri a avut loc într-o sucursală a Commonwealth Bank din Springvale, localitate din apropiere de Melbourne. Şase persoane au suferit răni grave, fiind internate la spitalul din Springvale. Autorul a fost arestat de poliţie şi în prezent este anchetat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.