Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spion rus, prins în Europa, a murit subit în pușcărie: este o moarte ciudată

puscarie

Un bărbat de origine rusă deţinut în Letonia pentru spionaj în favoarea Moscovei a murit în închisoare în urma unor probleme de sănătate subite, a anunţat miercuri administraţia penitenciară din ţara baltică, relatează AFP, informează News.ro.

Igors Bobirs, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat în luna august, fiind suspectat că ar lucra pentru FSB, serviciul federal de securitate al Rusiei.

Potrivit administraţiei închisorii, acesta a murit în urmă cu o săptămână, după ce a fost transferat la spital. El a murit în urma unei "deteriorări rapide a stării sale generale de sănătate".

Poliţia letonă a deschis o anchetă în legătură cu moartea sa, fiind ordonate o autopsie şi teste toxicologice.

Fusese arestat în august

Igors Bobirs şi alţi trei suspecţi au fost arestaţi în august după ce numele lor au fost menţionate în procesul de spionaj al fostului ministru de interne leton Janis Adamsons.

Janis Adamsons, fost militar sovietic şi apoi leton, ministru de interne în Letonia în 1994-95, a rămas deputat al parlamentului de la Riga timp de şase mandate până la arestarea sa în 2021. El a fost condamnat la începutul lunii noiembrie la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru spionaj în favoarea FSB. Coinculpat în acest proces, cetăţeanul rus Ghennadi Silonov, ofiţer KGB în perioada sovietică, a fost condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru că a cules informaţiile transmise de Janis Adamsons.

Letonia, fostă republică sovietică care este în prezent membră a Uniunii Europene şi a NATO, are relaţii tensionate cu Moscova din cauza sprijinului său puternic pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.