Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spital universitar de stomatologie va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei

Wikipedia
medici spital doctori dentisti

Un spital universitar de stomatologie va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei, urmând să includă 50 de cabinete medicale, dar şi un amfiteatru pentru studenţii, rezidenţii şi doctoranzii Facultăţii de Stomatologie ai UMF "Carol Davila”. Valoarea investiţiei în construcţia spitalului este de 25 de milioane de lei fără TVA, la care se adaugă 16 milioane de lei pentru dotări, potrivit news.ro.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, peste 50 de cabinete medicale, dotări de ultimă generaţie, echipamente moderne, consultaţii şi tratamente specifice pentru afecţiuni stomatologice se vor regăsi în cel mai nou şi modern spital de stomatologie din România care va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei.

Rezultat al cooperării dintre Primăria Sectorului 4 şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Centrul Medical Multifuncţional este primul spital de stomatologie din ţară construit în ultimii 50 de ani, dintr-o investiţie publică.

Cu o suprafaţă desfăşurată de 4.954 de mp, spitalul de stomatologie va fi construit pe Şoseaua Olteniţei nr. 9 şi va avea un regim de înălţime de P+2E.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Parterul şi etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, săli de asteptare, spaţii pentru prezentări şi şedinte, farmacie, grupuri sanitare, zone administrative. Cabinetele vor fi amenajate atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, special ca aceştia să meargă la medic fără teamă.

În acelaşi timp, spitalul va avea săli speciale pentru intervenţiile chirurgicale complexe.

De asemenea, noul ansamblu va avea şi o componentă educaţională. În urma unei investiţii de 2 milioane de euro, în aceeaşi clădire va fi construit şi un amfiteatru cu o suprafaţă de 2.000 de metri patraţi pentru studenţii, rezidenţii şi doctoranzii Facultăţii de Stomatologie ai UMF "Carol Davila”.bÎn prezent, aceştia îşi desfăşoară activitatea în mai multe clădiri vechi, cu risc seismic ridicat, aflate într-o stare avansată de degradare.

Pentru a facilita accesul, în imediata vecinătate a spitalului a fost construită deja o parcare de 236 de locuri, urmând ca noi parcaje să fie configurate şi în curtea unităţii medicale. Aceasta va avea şi spaţii verzi, alei pietonale şi carosabile pentru accesul autovehiculelor private şi a celor speciale (salubrizare, aprovizionare)

Lucrările vor dura 12 luni.

Valoarea investiţiei în construcţia spitalului este de aproximativ 25.000.000 lei fără TVA, banii provenind de la Compania Naţională de Investiţii. La această sumă se adaugă şi valoarea de 16.000.000 de lei, constând în dotarea spitalului cu aparatură, echipamente şi mobilier. Dotarea va reveni Primăriei Sectorului 4 şi va face obiectul unui credit care va fi disponibil începând cu anul 2021 de la Banca Europeană de Investiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.