Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un startup spaniol vrea să cucerească piața cu 'fripturi' vegetale imprimate 3D

dailymail.co.uk
printare 3D celule

Pe măsură ce crește cererea de alternative vegetale la carne, startup-ul Novameat cu sediul în Barcelona folosește tehnologia de imprimare 3D pentru a fabrica „fripturi” vegetariene pe care speră să le ofere pe piața anul viitor, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Novameat intenționează să-și vândă „fripturile” direct consumatorilor și companiilor, cum ar fi restaurantele interesate să producă carne pe bază de plante, a declarat directorul pentru dezvoltarea afacerilor, Alexandre Campos, pentru Reuters.

Compania spaniolă, care și-a dezvoltat tehnologia în 2018, a prezentat cea mai recentă imprimantă 3D a produselor alimentare la Mobile World Congress (MWC) din Barcelona.

„Nu a avut senzația unei fripturi tradiționale, dar am fost surprins pozitiv, deoarece nu mă așteptam ca textura să fie atât de bine realizată”, a spus un consumator, după ce a încercat una dintre „fripturile” tipărite la standul Novameat.

Campos a declarat că scopul startup-ului a fost să recreeze fibrele musculare ale cărnii de animal, dar folosind 100% ingrediente vegetale. El a prognozat că industria bazată pe plante va continua să crească la rate de două cifre în viitorul previzibil.

Compania a mai spus că produce carne falsă vegetală motive de mediu. "(Căutăm) să înlocuim carnea animalelor pentru ceva care este mai bun pentru planetă, pentru noi și pentru animale", a spus Campos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.