Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un stat australian folosește un sistem de camere înzestrat cu inteligență artificială pentru a descoperi șoferii care folosesc telefonul mobil la volan

www.operationworld.org
australia

Un stat australian folosește, în premieră, un sistem de camere înzestrat cu inteligență artificială pentru a descoperi șoferii care folosesc telefonul mobil la volan, transmite publicația Mashable, potrivit Mediafax.

Rețeaua de camere a fost pornită pe 1 decembrie în New South Wales, după o perioadă de probe care a durat șase luni. În acest timp, guvernul susține că a prins 100.000 de șoferi care foloseau telefonul în timp ce conduceau.

O tehnologie similară a fost testată în Anglia și Arabia Saudită. NSW este, însă, primul stat din lume care a implementat oficial și la scară largă sistemul.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Prezența camerelor nu este semnalizată prin indicatoare sau în alt mod. „Trebuie să folosim, din păcate, elementul surprinză pentru a-i face pe oameni să creadă că pot fi prinși oricând”, a declarat Andrew Constance, ministrul Transporturilor. „Vreau ca acest comportament să se schimbe și vreau ca acest lucru să se întâmple imediat”, a adăugat el.

Sistemul fotografiază toate mașinile care trec prin zona lui, iar apoi inteligența artificială selectează imaginile în care șoferii par să folosească telefoane mobile. Fotografiile sunt apoi analizate de un angajat, înainte ca amenzile să fie trimise.

În primele trei luni, șoferii vor primi doar avertismente, urmând ca după aceea să plătească amenzi și să primească penalizări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.