Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un stat european și-a avertizat cetățenii care vor să se întoarcă în țară: Mai bine nu veniți, nu se ştie dacă veţi putea ajunge

Outbrak News Tuday
carantina italia coronavirus

Macedonia de Nord şi-a închis marţi frontierele din cauza pandemiei de coronavirus şi le-a cerut cetăţenilor săi aflaţi în străinătate să nu încerce să revină în ţară, întrucât riscă să rămână blocaţi pe drum din cauza restricţiilor la graniţe instituite de alte ţări, transmite agenţia EFE.

Vezi si: OFICIAL - România a închis barurile, cafenelele și restaurantele, prin ordonanță militară .

Aeroportul internaţional din Skopjie va fi închis pentru traficul aerian comercial începând de la miezul nopţii. Transporturile terestre de mărfuri se vor desfăşura în continuare, dar cu respectarea unor condiţii. ''Camioanele şi persoanele cărora li se va permite intrarea în ţară vor fi escortate în conformitate cu protocolul Ministerului Sănătăţii'', a precizat titularul acestui portofoliu, Venko Filipche.

La rândul său, ministrul nord-macedonean de externe, Venko Filipche, Nikola Dimitrov, le-a cerut concetăţenilor săi aflaţi în străinătate să rămână în ţările unde sunt în prezent, avertizându-i că ar putea rămâne blocaţi pe drum din cauza restricţiilor instituite la frontiere de alte state.

''Nu plecaţi! Cei care intenţionaţi să veniţi aici, mai bine să nu o faceţi pentru că nu se ştie dacă veţi putea ajunge. Noi nu controlăm frontierele altor ţări'', a atenţionat el.

Guvernul de la Skopje a declarat vineri stare de urgenţă în două localităţi în urma creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus. Au fost închise instituţiile de învăţământ, cafenelele, restaurantele, teatrele, centrele sportive şi alte locuri unde se pot aduna mulţi oameni.

Macedonia de Nord are până în prezent confirmate 26 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Vezi si: Dr. Cătălin Apostolescu (Matei Balş): Va veni momentul ca românii să stea în corturi militare, pat lângă pat. Și trebuie să fie pregătiți psihologic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.