Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un stat neutru ia măsuri de teama Rusiei - Vehicule blindate şi militari înarmaţi au fost trimişi în oraşul Visby

en.wikipedia.org
marea baltica

Armata Suediei a mobilizat, vineri, militari pe Insula Gotland din Marea Baltică, în contextul intensificării activităţilor militare ruse în regiune, informează cotidianul Le Figaro, notează mediafax.

Vehicule blindate şi zeci de militari înarmaţi au fost trimişi în oraşul Visby de pe Insula Gotland, o iniţiativă neobişnuită demarată ca reacţie la "intensificarea activităţilor militare" ruse, a comunicat armata suedeză.

Trei nave de asalt ruse au traversat în ultimele zile Marea Baltică, apropiindu-se de Danemarca, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi NATO.

"Forţele armate iau măsurile necesare pentru a proteja integritatea Suediei şi a demonstra capacităţile noastre de a proteja Suedia şi interesele suedeze", a declarat Peter Hultqvist, ministrul suedez al Apărării, citat de Agenţia France-Presse.

Guvernul de la Stockholm a comunicat că vor fi mobilizaţi militari în diverse zone, "pentru intensificarea apărării în contextul activităţilor militare ruse în Marea Baltică".

Rusia este acuzată că a mobilizat zeci de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Rusia susţine că nu pregăteşte niciun atac, denunţând însă intensificarea activităţilor militare NATO şi intenţiile de extindere spre est. Rusia solicită garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi Alianţei Nord-Atlantice. Pe fondul tensiunilor, Finlanda a anunţat vineri că nu intenţionează să adere la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.