Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un student palestinian admis la Harvard nu a fost primit pe teritoriul SUA din cauza postărilor prietenilor pe reţelele de socializare

harvard

Un adolescent palestinian admis la prestigioasa universitate Harvard a afirmat marţi că a fost reţinut timp de mai multe ore la aeroport înainte de a i se refuza intrarea în SUA pe motivul opiniilor politice exprimate de prietenii săi pe reţelele de socializare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ismail Ajjaoui, care trăieşte în Liban, a declarat pentru ziarul studenţesc The Harvard Crimson că la sosirea sa pe aeroportul din Boston, vineri, poliţia l-a interogat timp de 8 ore, chestionându-l în special în privinţa religiei sale.

După ce i-au căutat în telefon şi în laptop timp de 5 ore, o poliţistă a început să ţipe la el. "Mi-a spus că a găsit persoane în lista mea de prieteni care postau opinii politice contrare SUA", a spus tânărul.

Studentul palestinian în vârstă de 17 ani a susţinut că nu şi-a exprimat niciodată propriile păreri politice pe reţelele de socializare. În pofida acestui lucru, viza i-a fost retrasă şi el a fost trimis înapoi, a precizat Ismail Ajjaoui.

Poliţia de frontieră americană a confirmat că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul SUA lui Ismai Ajjaoui, dar a adăugat că nu poate comunica motivul exact ca urmare a necesităţii respectării confidenţialităţii unui dosar individual.

Admisia acestei persoane pe teritoriul american a fost respinsă pe baza informaţiilor descoperite în timpul percheziţiei, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei federale, Michael McCarthy.

"Legea americană nu autorizează refuzarea vizei doar pe baza declaraţiilor politice sau a opiniilor, dacă aceste declaraţii sau opinii ar fi judecate legale de SUA", a evidenţiat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.

Adolescentul a mai declarat că speră într-o soluţie înaintea începerii anului universitar, săptămâna viitoare.

Preşedintele Donald Trump a făcut o prioritate din tratarea cu fermitate a imigraţiei, iar administraţia sa a decis să supravegheze utilizarea reţelelor sociale de către toate persoanele care doresc să intre în SUA, inclusiv a persoanelor care au primit viză.

Această măsură este denunţată de apărătorii drepturilor fundamentale, care invocă libertatea de exprimare înscrisă în primul amendament al Constituţiei americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.