Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un studiu suedez a stabilit faptul că sporturile de iarnă pot reduce riscul apariției stărilor de anxietate și a depresiei

depresie

Un studiu suedez a stabilit faptul că sporturile de iarnă pot reduce riscul apariției stărilor de anxietate și a depresiei. Studiul a fost realizat pe parcursul a douăzeci de ani, anunță MEDIAFAX.

Observând participanții unei competiții anuale de ski pe distanțe lungi și comparându-i cu un grup de indivizi care nu practicau niciun sport de iarnă, cercetătorii universităților suedeze, Lund și Uppsala, au ajuns la concluzia că schiorii au cu 50% mai puține șanse să dezvolte depresie. În același timp, schiorii prezintă un risc mult mai scăzut de a dezvolta demență vasculară.

Citește și: #Rezist, solicitare către Klaus Iohannis: Vă transmitem această scrisoare pentru a vă semnala o mare nedreptate pe care Guvernul României o face .

Pe lângă beneficiile pe care schiul le aduce asupra psihicului, acesta are efecte extraordinare și asupra corpului. Sporturile de iarnă ajută la întărirea articulațiilor, la creșterea densității osoase și la întărirea musculaturii. De asemenea, asigură un somn odihnitor și, deși este foarte distractiv, schiatul poate consuma până la 600 de calorii pe oră.

”În calitate de cercetători ai creierului uman, am avut oportunitatea unică de a analiza un grup larg de oameni foarte activi fizic pentru o perioadă de peste douăzeci de ani și am obținut niște rezultate foarte interesante”, a declarat profesorul Universității Lund, Tomas Deierborg.

Citește și: O nouă lovitură încasată în plin de Liviu Dragnea

De-a lungul celor două decenii, cercetătorii au aflat că 233 de schiori au dezvoltat demență, pe când, în cazul persoanelor sedentate, au fost înregistrate 319 cazuri. În cazul depresiei, 1030 de schiori au fost diagnosticați, în comparație cu 2045 de indivizi din grupul persoanelor non-active.

Studiul s-a desfășurat între anii 1989 și 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.