Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sturion uriaș de peste 100 de ani a fost prins în râul Detroit din SUA

sturion

Un sturion de 108,8 kilograme ce ar putea avea mai mult de 100 de ani a fost prins săptămâna trecută în râul Detroit de un echipaj de la US Fish and Wildlife Service.

„Monstrul de pe râu” are aproape 2,1 metri lungime, a precizat agenţia, vineri, pe Facebook, potrivit mediafax.ro.

Pe baza circumferinţei şi mărimii sale, se presupune că este o femelă care călătoreşte în apele noastre de peste 100 de ani. Ea a fost eliberată la scurt timp înapoi în râu, după ce a fost cântărită şi măsurată", a declarat Fish and Wildlife Service.

Durata de viaţă tipică pentru acestă specie este de 55 de ani la sturionul mascul şi de 70 până la 100 de ani pentru femele, potrivit Departamentului de Resurse Naturale din Michigan.

Sturionul este listat în multe zone din lume ca o specie aflată în pericol de extinţie. În statul Michigan pescarii pot păstra unul pe an, dar numai dacă peştele are o anumită dimensiune.

În luna martie, în România, poliţiştii de frontieră din judeţul Tulcea au descoperit, în urma unui control, că doi bărbaţi din Isaccea transportau în căruţa lor un morun de 140 de kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri. Cei doi bărbaţi în vârstă de 41, respectiv 61 ani, din Tulcea, le-au declarat poliţiştilor că au pescuit peştele din Dunăre şi că voiau să-l comercializeze.

Peştele a fost eliberat la scurt timp în apă în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.