Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia își crește prezența în apele revendicate de China. Un subamarin japonez a participat pentru prima oară la exercițiile din Marea Chinei de Sud

IBTimes UK
submarin Dolphin

Un submarin japonez s-a alăturat pentru prima dată unor exerciţii navale în Marea Chinei de Sud, a anunţat luni Ministerul nipon al Apărării, marcând o creştere a activităţii Japoniei în apele maritime revendicate de China şi alte state, relatează Reuters preluată de Agerpres.

Submarinul Kuroshio, aparţinând Forţei japoneze Maritime de Autoapărare, a participat joi la un exerciţiu naval împreună cu alte nave militare japoneze în Marea Chinei de Sud, inclusiv cu portelicopterul Kaga, care se află într-o misiune de două luni în Asia de Sud-Est şi în Oceanul Indian, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării.

Oficialul nipon a afirmat că este pentru prima dată când un submarin japonez a participat la un exerciţiu în această zonă, confirmând o informaţie apărută în ziarul Asahi.

Exerciţiul naval a avut loc departe de insulele revendicate de Beijing în Marea Chinei de Sud. Cu toate acestea, el ar putea provoca nemulţumirea Beijingului, deoarece submarinele reprezintă o ameninţare mai mare pentru navigaţie decât navele de suprafaţă.

Exerciţiul a avut loc după ce o navă amfibie de asalt a Forţelor navale britanice, HMS Albion, a navigat aproape de insulele revendicate de Beijing în Marea Chinei de Sud la sfârşitul lunii trecute pentru a exercita drepturile "libertăţii de navigare".

Prima operaţiune de acest gen a Marii Britanii a provocat un protest puternic din partea Chinei, care a trimis avioane şi o navă în întâmpinarea navei britanice.

Brunei, Malaezia, Filipine, Taiwan şi Vietnam au de asemenea pretenţii teritoriale în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.