Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un subcontractant aflat în centrul unui scandal de corupţie din marina americană a fugit din arestul la domiciliu

www.mirror.co.uk
marina militară SUA, soldați. pușcași marini

Un subcontractant militar care a pledat vinovat în cel mai mare scandal de corupţie din istoria marinei americane şi-a părăsit domiciliul din San Diego, California, unde era plasat în arest, a declarat pentru AFP un responsabil al US Marshals, o agenţie federală de poliţie responsabilă cu căutarea fugarilor.

'Leonard Francis şi-a tăiat brăţara de supraveghere GPS de la gleznă duminică dimineaţa', a indicat într-un comunicat ofiţerul Omar Castillo.

Francis, un malaezian cunoscut sub numele de 'Fat Leonard', urma să fie condamnat peste trei săptămâni, potrivit media americane, potrivit Agerpres.

În 2015 el s-a recunoscut vinovat de oferirea unei mite de circa 500.000 de dolari unor ofiţeri ai marinei SUA pentru ca şantierul său naval din Singapore să primească anumite contracte de lucrări la nave americane, care au fost apoi suprafacturate cu 35 milioane de dolari.

Poliţiştii trimişi duminică la reşedinţa lui Francis din San Diego, după ce agenţia care îi monitoriza brăţara de la gleznă a semnalat o problemă cu acest dispozitiv, nu au găsit pe nimeni, iar locuinţa era goală, a precizat Castillo, menţionând că sunt în lucru mai multe piste.

Cotidianul local San Diego Union-Tribune a scris că brăţara GPS tăiată a fost găsită în casă, iar vecinii au relatat că au văzut camioane de transport de mobilă venind şi plecând în ziua dinaintea evadării.

Leonard Francis a fost arestat în 2013. El a suferit de numeroase probleme de sănătate, printre care un cancer la rinichi, ceea ce a făcut să fie trimis în arest la domiciliu în 2018, în timp ce coopera ca martor cu procurorii federali.

Sentinţa împotriva sa urma să fie pronunţată la data de 22 septembrie.

Până în prezent, patru ofiţeri de marină au fost găsiţi vinovaţi în acest dosar, în timp ce alte 29 persoane, printre care responsabili din marină, subcontractanţi şi Leonard Francis însuşi şi-au recunoscut vinovăţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.