Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sud-coreean şi-a dat foc în faţa ambasadei Japoniei la Seul în plină dispută diplomatică şi comercială între cele două ţări

flacara foc

Un sud-coreean şi-a dat foc vineri în maşina sa în faţa ambasadei Japoniei la Seul, o tragedie ce a avut loc în plină dispută diplomatică şi comercială între cele două ţări potrivit Agerpres.

Potrivit poliţiei, citată de France Presse, septuagenarul a provocat un incendiu în interiorul vehiculului său parcat în faţa ambasadei, înainte de a muri la spital.

Douăzeci de sticle cu gaz au fost găsite în maşina sa.

Presa locală a relatat că tatăl vitreg al septuagenarului a fost o victimă a muncii forţate în perioada ocupaţiei japoneze în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Disputa diplomatică generată de colonizarea brutală a Coreii de către Japonia între 1910 şi 1945 a căpătat recent un caracter economic după ce Tokyo a înăsprit condiţiile de export pentru anumite materiale către Coreea de Sud.

Aceste restricţii se referă la produse chimice vitale pentru fabricarea de cipuri şi ecrane de smartphone-uri folosite de giganţii tehnologici sud-coreeni precum Samsung.

Seulul acuză Tokyo de răzbunare după o serie de decizii ale justiţiei sud-coreene prin care s-a cerut companiilor japoneze să compenseze victimele muncii forţate.

Tokyo invocă o "pierdere de încredere" faţă de Seul, acuzând de asemenea ţara vecină că a gestionat defectuos materialele sensibile importate din Japonia.

Autorităţile japoneze l-au convocat vineri pe ambasadorul Coreii de Sud în Japonia pentru a protesta împotriva refuzului Seulului de a participa la un grup de arbitraj pentru a încerca soluţionarea conflictului.

Casa Albastră, preşedinţia sud-coreeană, a denunţat miercuri pe Twitter atrocităţile comise de Japonia în timpul războiului, comparând soarta victimelor coreene cu cea a lui Simon Wiesenthal, supravieţuitor austriac al Holocaustului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.