Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un suedez în vârstă de 33 de ani a fost inculpat pentru terorism pentru că a vrut să o ucidă pe lidera unui partid politic

Agerpres
suedia steag drapel

Un suedez a fost inculpat marţi pentru ''terorism'' după moartea în luna iulie a unui cunoscut psihiatru şi pentru ''pregătirea unei crime teroriste'' pentru uciderea liderei unui partid politic, informează AFP.

Theodor Engström, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat la scurt timp după ce o înjunghiase pe psihiatra Ing-Marie Wieselgren (64 fde ani), care era coordonatoare în cadrul Asociaţiei suedeze a autorităţilor locale şi a regiunilor, potrivit Agerpres.

După arestarea lui Engström, poliţia a găsit indicii conform cărora el avea intenţia de a o asasina pe lidera Partidului de Centru, Annie Lööf, care se afla în apropierea locului atacului.

Crima a fost comisă în plină zi la Visby, pe insula Gotland, în timpul Almedalen, o săptămână a universităţii de vară politice extrem de urmărită în Suedia, reunind elita politică a ţării.

Moartea psihiatrei Ing-Marie Wieselgren a fost considerată act ''terorist'' ca urmare a faptului că ar fi putut ''cauza un prejudiciu grav Suediei'' şi fusese planificat pentru ''a suscita o teamă gravă în sânul populaţiei sau al unei părţi a populaţiei'', conform actului de acuzare, citat de AFP.

Potrivit documentului, Theodor Engström achiziţionase cu câteva săptămâni înainte un cuţit cu dublu tăiş, două săbii şi un arc cu săgeţi''.

De asemenea, el deţinea informaţii detaliate despre proiectele şi deplasările celor două femei în timpul săptămânii Almedalen.

Conform media suedeze, Engström avea legături cu NMR, o grupare neonazistă nordică.

Annie Lööf, opozantă ferventă a partidului anti-imigraţie Democraţii Suedezi, este de mult timp o ţintă a grupărilor de extremă dreapta.

Procesul ar urma să înceapă pe 8 noiembrie şi să dureze două săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.