Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un susţinător al preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, fost parlamentar, a aruncat cu grenade în polițiști

agerpres
d

Un fost parlamentar brazilian, susţinător al preşedintelui de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro, a aruncat cu grenade pentru a împiedica să fie arestat şi a rănit astfel cel puţin doi poliţişti, au anunţat duminică autorităţile, scrie AFP, citat de Agerpres.

Fostul deputat Roberto Jefferson trebuia să efectueze o pedeapsă cu închisoarea decisă de Curtea Supremă (STF) pentru că a încălcat condiţiile arestului la domiciliu, după ce a atacat-o pe reţelele sociale pe preşedinta celei mai înalte jurisdicţii. În momentul arestării, în oraşul Levy Gasparian (statul Rio de Janeiro, sud-est), Jefferson a "reacţionat" şi doi poliţişti "au fost răniţi de schijele de la o grenadă pe care a aruncat-o", a informat Poliţia Federală (PF).

Cele două persoane lovite au primit îngrijiri medicale şi sunt în stare bună de sănătate, a adăugat PF care a întărit prezenţa poliţiei la faţa locului. Jair Bolsonaro s-a distanţat de fostul parlamentar, postând pe Twitter: "Oricine deschide focul asupra unui poliţist trebuie tratat ca un bandit. Îmi exprim solidaritatea cu poliţiştii răniţi în acest episod".

Şeful statului condamnase anterior "acţiunea armată" a lui Jefferson care s-a închis timp de opt ore în locuinţa sa şi a confirmat într-o înregistrare video că a făcut uz de arme, dar aparent fără intenţia de a-i răni pe membrii forţelor de ordine. Jair Bolsonaro a criticat, însă, şi anchetele judiciare împotriva fostului deputat care, în opinia sa, se desfăşoară "fără niciun motiv constituţional sau vreo punere sub acuzare". El l-a trimis pe ministrul justiţiei la locul incidentului.

Magistratul STF Alexandre de Moraes a ordonat ca Jefferson să se întoarcă la închisoare pe baza mai multor încălcări ale condiţiilor arestului său la domiciliu. Roberto Jefferson a spus recent despre preşedinta STF, Carmen Lucia, că este o "vrăjitoare" şi o "prostituată".

Acest incident a avut loc loc cu o săptămână înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de la 30 octombrie, unde Jair Bolsonaro se va confrunta cu fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), favorit în sondaje.

"Ofensele la adresa lui Carmen Lucia nu pot fi acceptate de cineva respectând democraţia. În societate a fost creată o formă de violenţă. O maşină pentru distrugerea valorilor democratice. Acest lucru generează comportamente cum este cel pe care l-am văzut astăzi", a scris Lula da Silva pe Twitter, exprimându-şi, de asemenea, solidaritatea cu cei răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.