Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou al lui Banksy, omagiu adus lui Monet, va fi scos la vânzare de Sotheby's de la 3 milioane de lire sterline

life.ro
banksy

Artistul stradal Banksy a transformat în pamflet lucrarea "Nuferii" de Claude Monet pentru a denunţa derivele unei societăţi consumeriste, iar ceea ce a creat, pânza "Show Me the Monet" este pusă în vânzare miercuri, la Sotheby's, cu o estimare stabilită între 3 şi 5 milioane de lire sterline.

Opera va putea fi licitată în cadrul sesiunii Modernités-Contemporary. Aceasta va fi organizată în două reprize, la Londra şi la Paris, şi va fi transmisă în direct pe Museum TV, de la ora 18.00, potrivit news.ro.

Citește și: ANALIZĂ MĂSURI NOI propuse de Guvern pentru românii cu restanțe la plata datoriilor, din cauza pandemiei

Pânza, intitulată "Show Me the Monet", a fost realizată în 2005. Artistul a pictat cărucioare de supermarket abandonate şi un semn de avertizare de circulaţie, aruncate în apa cu nuferi.

Pânza impresionistă, care celebrează armonia naturii şi frumuseţea luminilor, a fost transformată într-un centru de reciclare sălbatic, demn de terenurile pustii de lângă supermarketuri.

"Adevăratele pagube aduse mediului nostru înconjurător nu sunt cauzate de artiştii stradali şi de adolescenţii băuţi, ci de marile companii şi de arhitecţii leneşi...", a spus Banksy.

Citește și: Raed Arafat vine cu cifre ÎNFIORĂTOARE și face un anunț de ULTIMĂ ORĂ: 'La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți COVID'

Opera a fost expusă la galeria londoneză Lazinc, acum doi ani. Steve Lazarides, unul dintre cofondatorii galeriei dezvăluia atunci că a vândut "acest tablou cu 15.000 de lire sterline. Proprietarul său vrea acum să-l vândă pentru aproape 5 milioane de lire sterline".

Lucrarea face parte dintr-o serie care critică derivele societăţii consumeriste sau care evocă catastrofe ecologiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.