Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou al pictorului suprarealist René Magritte a fost vândut la licitație pentru suma record de 26,8 milioane de dolari

pxwalls.com
pictor

Un tablou al pictorului suprarealist belgian René Magritte, intitulat "Le Principe du plaisir", a fost vândut pentru suma record de 26,8 milioane de dolari la o licitație organizată de casa Sotheby's la New York, potrivit Le Figaro, scrie Mediafax.

Tabloul, evaluat la 15 - 20 de milioane de dolari, a doborât, luni, recordul de preț pentru pictorul belgian stabilit de lucrarea "La Corde sensible", vândută, în februarie 2017, la Londra, pentru 17,9 milioane de dolari.

La licitația de toamnă dedicată artei impresioniste și moderne de casa Sotheby's a mai fost adjudecat pentru o sumă consistentă tabloul "Improvisation auf Mahagoni", al pictorului rus Vasili Kandinski - 24,2 milioane de dolari.

Citește și: Robbie Williams a anunţat prima sa rezidenţă artistică în Las Vegas

Licitația casei Sotheby's va continua până joi.

René-François-Ghislain Magritte (1898 - 1967) a fost un pictor belgian, reprezentant de frunte al suprarealismului. El a devenit faimos datorită numeroaselor lucrări provocatoare şi filosofice, precum "Violul", "Îndrăgostiţii II", "Bărbat cu melon" etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.