Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou de Claude Monet a fost oprit de autorități în Marea Britanie

picturicelebre.ro
tabou claude monet

Un tablou de Claude Monet în valoare de 28 de milioane de lire sterline a fost oprit de autorități în Marea Britanie în încercare de a găsi un nou proprietar din Regatul Unit pentru lucrarea achiziționată în luna februarie de un cumpărător din afara țării, arată BBC, potrivit Mediafax.

Tabloul realizat de Claude Monet în 1908, ”Le Palais Ducal” a fost deținut timp de aproape un secol de o familie stabilită în Marea Britanie. Comerciantul de produse textile Erich Goeritz a cumpărat tabloul în 1925, când locuia la Berlin. Omul de afaceri s-a mutat în Marea Britanie în anii ´30 iar lucrarea a rămas în proprietatea familiei până în luna februarie 2019, când a fost scoasă la licitație și adjudecată de un cumpărător din străinătate pentru 27,5 milioane de lire sterline.

Citește și: Una dintre mașinile lui Elvis Presley este scoasă la licitație

Autoritățile britanice au decis că vor împiedica temporar scoaterea din țară a lucrării și au anunțat că galeriile din Regatul Unit au trei luni ca să strângă o sumă care să depășească prețul de cumpărare și încă 706,8 mii de lire sterline pentru taxe.

Helena Newman, președintele Sotheby's Europa, afirma în momentul vânzării: ”Acest tablou uluitor este o adevărată capodoperă și una dintre cele mai importante tablouri pe care Monet le-a pictat în timpul primei și singurei sale întâlniri cu Veneția". Nici casa de licitații și nici Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport din Marea Britanie nu au dezvăluit cine este sau din ce țară ar veni cumpărătorul.

Un membru al comitetului care a recomandat blocarea exportului pentru opera de artă, criticul Aidan Weston-Lewis a explicat "Acest tablou excepțional demonstrează rolul esențial jucat de arta ultimei perioade din creația lui Monet ca legătură între reprezentarea impresionistă și abstractul modernist".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.