Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr de 17 ani, confirmat cu Covid-19 și vaccinat cu prima doză, a murit

independent.co.uk
pacient in coma spital

Un tânăr de 17 ani, confirmat cu Covid, care suferea de diabet zaharat, a murit la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Acesta fusese vaccinat cu prima doză de vaccin în aprilie, potrivit mediafax.ro.

Potrivit reprezentanților spitalului, tânărul de 17 ani a ajuns sâmbătă la UPU cu mijloace proprii. Acesta era conștient, cu dispnee, stare generală alterată și cu valori mari ale glicemiei. Acesta era cunoscut cu diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant.

Pacientul a fost primit în UPU în sectorul în care sunt izolați pacienții suspecți și confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, fiind suspect de infecție.

„Aici a fost investigat paraclinic și imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit îngrijiri medicale de urgență, complexe și complete. Cu toate acestea, evoluția a fost una nefavorabilă, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat și ventilat mecanic”, susțin reprezentanții spitalului.

Duminică, tânărul a intrat în stop cardiorespirator, dar a fost resuscitat, iar luni a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare efectuate timp de o oră au rămas fără rezultat. A fost confirmată și infecția cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții spitalului susțin că, din informațiile furnizate de DSP, tânărul ar fi fost vaccinat cu prima doză Pfizer în aprilie.

Incidența cazurilor de Covid a ajuns marți în Craiova la 8,91 la mie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.