Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr de 17 ani din Suedia a fost arestat pentru omucidere şi tentativă de omucidere

Agerpres
suedia steag drapel

Un tânăr de 17 ani a fost arestat în Suedia în dosarul asasinării unui poliţist în oraşul Goteborg, au anunţat vineri autorităţile din ţara scandinavă, confruntată cu o gravă problemă a violenţelor legate de bandele infracţionale, transmite AFP.

Suspectul a fost arestat vineri după-amiază şi inculpat pentru omucidere şi tentativă de omucidere.

''Este o persoană tânără, o persoană ce are 17 ani şi este implicată într-un mediu conflictual'', a precizat procuroarea Ulrika Aberg într-o conferinţă de presă.

Tânărul arestat a respins toate acuzaţiile, informează Agerpres.ro.

Un poliţist a fost împuşcat mortal miercuri seara în oraşul Goteborg, o premieră în Suedia în ultimii 14 ani. Victima, care avea 30 de ani şi era de puţin timp în funcţie, a decedat la spital în urma rănii suferite.

Precedentul caz când un poliţist în funcţie a fost ucis prin violenţă în Suedia s-a înregistrat în 2007 în oraşul Nykoping, când un condamnat pentru omor urma să fie transferat la o clinică de psihiatrie.

Suedia încearcă de câţiva ani să combată recrudescenţa bandelor infracţionale, care se traduce mai ales printr-un număr ridicat de schimburi de focuri mortale şi alte reglări de conturi cu violenţă, într-o ţară în general liniştită.

În 2020 au fost raportate peste 360 de incidente cu arme de foc, soldate cu 47 de morţi şi 117 răniţi, un nivel record. Potrivit Consiliului pentru prevenirea criminalităţii, numărul victimelor a crescut de peste două ori într-un deceniu, reprezentând acum aproape 40% dintre decesele violente în Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.