Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tănăr de 18 ani, consumator cronic de etnnobotanice, a murit la Spitalul Judeţean Buzău

zuonline.ch
spital semn indicator

Un tânăr de 18 ani a murit la Spitalul judeţean de Urgenţă Buzău unde fusese internat in urmă cu patru zile cu o stare de agitaţie extremă datorată consumului de etnobotanice. Tânărul a suferit multiple complicaţii care nu au mai răspuns la niciun tratament, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Întâlnire de grad ZERO la Cotroceni: Iohannis bagă în 'şedinţă' ambasadorii din România

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean Buzău, tânărul a ajuns la spital în data de 17 ianuarie cu o stare de agitatie extremă, a fost internat timp de două zile pe Secţia de Terapie Intensivă a spitalului de unde, după ameliorare, a fost mutat pe o secţie medicală,  iar în urma complicaţiilor a fost transferat, din nou, la Terapie Intensivă.

”În data de 17 ianuarie a fost internat un tânăr de 18 ani cu o stare de agitaţie extremă, după un consum de substanţe interzise, spunându-ne că este consumator cronic de etnobotanice. A fost internat pe secţia ATI unde a stat două zile cu o insuficienţă multiplă de organe datorită unui sindrom de rabdomioliză datorat atât substanţelor ingerate, cât şi a convulsiilor repetate care deteriorează musculatura striată şi netedă şi eliberează în corp substanţe care provoacă blocarea organelor. După două zile, pacientul uşor ameliorat a fost transferat în secţia medicală după care simptomele au reapărut, pacientul a fost transferat din nou pe ATI, însă simptomele nu au mai cedat la niciun tratament, pacientul făcând stop cardio-respirator în data de 21 ianuarie”, a declarat medicul Dragoş Porumb, director medical al Spitalului Judeţean Buzău.

Potrivit sursei citate, cauza exactă a morţii se va stabili în urma necropsiei şi a examenului histopatologic care vor avea loc, cel mai târziu, marţi.
Tânărul, a cărui familie le-a comunicat medicilor că este consumator cronic de substanţe interzise, a mai trecut printr-un episod similar în cursul anului trecut când a fost internat de urgenţă pe secţia de Terapie Intensivă, însă atunci şi-a revenit după câteva zile de tratament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.