Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr de 22 de ani din Bistrița-Năsăud a fost atacat de o ursoaică însoțită de doi pui, în timp ce era cu vacile la păscut

unilad.co.uk
urs

Un bărbat de 22 de ani din localitatea Posmuș, județul Bistrița-Năsăud a fost atacat de o ursoaică, fiind mușcat de mână și lovit în zona capului, în timp ce se afla la pășune cu vacile, transmite MEDIAFAX.

O ursoaică însoțită de doi pui a atacat joi un bărbat în vârstă de 22 de ani din localitatea Posmuș care se afla cu vacile la păscut pe un platou, în apropierea unei păduri.

Bărbatul a fost mușcat de mână și lovit în zona capului, fiind transportat la Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud pentru îngrijiri medicale.

Acesta a povestit că se afla cu un vacile la păscut în momentul în care a ursoaica a ieșit împreună cu doi pui, dintre copaci și l-a atacat.

Citește și: Ludovic Orban anunță SCHIMBAREA radicală: Cine primește bani cu PRIORITATE în sistemul de Educație

Norocul bărbatului a fost că avea în mână o bâtă și deși era rănit s-a luptat cu ursoaica, a speriat-o și a reușit să o pună pe fugă.

„La fața locului a fost trimis de urgență un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița Năsăud. Bărbatul mușcat de ursoaica cu doi pui prezintă o plagă la antebrațul drept și o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală. Echipajul cu medic al Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a stabilizat pacientul, a oprit hemoragiile și îl va transporta la spital pentru mai multe investigații și tratament de specialitate. Bărbatul este conștient”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, Ciprian Păcurar.

Acesta este al doilea incident în ultimele două săptămâni în care o persoană este atacată de urs pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Autoritățile transmit periodic avertizări populației după ce oamenii au descoperit în ultima perioadă că urșii coboară tot mai aproape de localități, în sate și chiar în cartiere ale orașului Bistrița.

Ori de câte ori populația sună și anunță prezența unui urs, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud transmite mesaje de avertizare prin sistemul RO-Alert, ultimul trimis chiar joi dimineața după ce un localnic din localitatea Mureșenii Bârgăului a anunțat că a văzut un urs pe ulițele din sat.

În județul Bistrița-Năsăud se află cea mai mare concentrație de urși bruni din Europa, efectivele evaluate în anul 2019 ajungând la 682 de exemplare de patru ori mai mulți decât efectivul optim.

Autoritățile de mediu spun că efectivul optim de urși bruni care ar trebui să existe în pădurile din Bistrița-Năsăud este de 156.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.