Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr din Galați, bănuit că se pregătea să organizeze o vânătoare de ogari a fost prins pe terenul de vânătoare și amendat

pusca vanatoare

Un tânăr din Galați, bănuit că se pregătea să organizeze o vânătoare de ogari a fost prins pe terenul de vânătoarea și amendat pentru acces ilegal pe domeniul fondului de vânătoare, deoarece autoritățile nu au reușit să probeze braconajul, anunță MEDIAFAX.

Bărbatul de 22 de ani, care locuiește într-o localitate din județul Galați, a fost descoperit pe un teren în timp ce se pregătea să organizeze o vânătoare ilegală cu ogari. Deoarece tânărul nu fost prins în flagrant și nu avea vânat asupra lui, polițiștii nu au putut proba suspiciunea de braconaj și l-au amendat pentru accesul ilegal pe fondul de vânătoare.

Citește și: Caz ȘOCANT - Un copil de 4 ani este în COMĂ, după ce a mers la stomatolog

Incidentul din localitatea gălățeană Schela este o premieră în județ și a fost anunțat de paznicul domeniului.

Cei care s-au deplasat la fața locului l-au descoperit pe tânăr care era însoțit de ogari și de un cal. El le-a spus reprezentanților autorităților că a ieșit la o plimbare.

„Persoana a fost surprinsă pe un fond de vânătoare, avea cu el ogari, aceștia sunt interziși la vânătoare. Este primul caz înregistrat în județul Galați. Fapta este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. De asemenea, se pedepsește accesul pe fondurile cinegetice cu amendă între 3.000 și 6.000 de lei. Noi am fost sesizați de paznicul de vânătoare, ne-am deplasat la fața locului. El nu avea animale vânate asupra lui, ne-a spus că se plimba împreună cu calul și ogarii săi. Acolo se vânează iepuri, fazani, căprioare, iar mistreții sunt în trecere. Cu ogarii se organizează vânători la iepuri și căprioare”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru.

Citește și: Liviu Dragnea, lăsat să îngheţe de frig în celulă la -15 grade Celsius: 'A fost cu rea-credinţă'

Deoarece nu avea vânat asupra sa, bărbatul nu a fost acuzat de braconaj, dar a primit o amendă de 5.000 de lei pentru acces ilegal pe domeniul de vânătoare.

„Constituie contravenție accesul cu lațuri, ogari sau metiși de ogari pe fondurile cinegetice. Se pedepsește cu amendă. În acest caz, bărbatul de 22 de ani care locuiește fără forme legale în Schela, a fost amendat cu 5.000 de lei”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

În România, vânătoarea cu ogari este interzisă prin lege, dar numeroși braconieri folosesc această metodă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.