Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr din Harghita a fost reținut pentru falsificare de valută

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un bărbat de 25 ani a fost reţinut, la Miercurea Ciuc, şi este acuzat de de falsificare de monede, punerea în circulaţie a acestora şi înşelăciune, după a primit de la o persoană necunoscută mai multe bancnote de câte 20 de euro şi apoi a început să le schimbe, solicitând în schimbul acestora diferite sume în lei, potrivit Agerpres.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat luni că cercetările au fost declanşate în data de 31 ianuarie, când la 112 s-a anunţat că la o casă de schimb valutar din Miercurea Ciuc, un tânăr încearcă să schimbe mai multe bancnote de 20 de euro.

Echipajul de poliţie ajuns la faţa locului a identificat un bărbat de 24 de ani, care a încercat să schimbe 11 bancnote de 20 de euro, toate cu aceeaşi serie.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (S.C.C.O) Harghita, care au stabilit că, în noaptea precedentă, cel în cauză ar fi primit bancnotele respective, contra sumei de 300 de lei, de la un bărbat care juca la aparate de noroc, în incinta unui bar din municipiul Miercurea Ciuc.

Citește și: Daniel Funeriu, un nou derapaj grav la adresa lui Tudor Gheorghe: ‘Când l-am atacat pe mizerabilul rapsod’

Poliţiştii au reuşit identificarea persoanei respective, acesta fiind un bărbat de 25 de ani, depistat tot pe raza municipiului Miercurea Ciuc, de la care au fost ridicate încă 9 bancnote din cupiura de 20 de euro, toate cu aceeaşi serie, identice cu cele descoperite anterior.

Ancheta a stabilit că, în seara de 30 ianuarie, acesta a primit mai multe bancnote, gratuit, de la o persoană neidentificată până în prezent, în zona Gării CFR din municipiul Miercurea Ciuc şi întrucât a intenţionat să joace la aparate de jocuri de noroc, a început să schimbe bancnotele respective, solicitând în schimbul acestora diferite sume în lei.

În cauză se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, faţă de bărbatul de 25 de ani fiind dispusă măsura reţinerii pe 24 de ore".

Cercetările efectuate au stabilit faptul că, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, bărbatul a mai plasat bancnote contrafăcute din cupiura de 20 de euro şi altor persoane, neidentificate până în prezent, astfel încât, pentru recuperarea prejudiciului, aceste persoane sunt îndrumate să se prezinte la sediul S.C.C.O. Harghita, la sediul I.P.J. Harghita de pe strada Tudor Vladimirescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.