Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr şi doi militari britanici inculpaţi ca membri ai unei organizaţii neonaziste în baza legislaţiei antitero

marea britanie

Trei bărbaţi, dintre care doi sunt militari britanici, au fost inculpaţi, în virtutea legislaţiei cu privire la terorism, ca fiind membri aiunei organizaţii neonaziste ilegale, relatează BBC News, potrivit news.ro.

Alexander Deakin, în vârstă de 22 de ani, Mikko Vehvilainen (32 de ani) şi Mark Barrett (24 de ani) au fost inculpaţi ca membri ai Acţiunii Naţionale (National Action), prima grupare de extremă dreapta scoasă în afara legii de Ministerul de Interne în 2016.

Cei trei au foat arestaţi, pe 5 septembrie, împreună cu alţi doi bărbaţi - eliberaţi fără ca împotriva lor să fie formulată vreo aocuzaţie.

Deakin, originar din Birmingham, Vehvilainen de la Sennybridge Camp, la Brecon, şi Barrett de la Dhekelia Garrison, în Cipru, urmează să compară marţi într-un tribunal din Westminster.

Poliţia din West Midlands a anunţat că arestările au fost ”plănuite în avans şi în urma unor informaţii”, fără să fi existat o ameninţare la adresa publicului.

Împotriva lui Deakin s-au formulat două capte de acuzare, în baza Secţiunii 58 a Legii terorismului din 2000 - deţinerea unor documente susceptibile să-i fie utile unei persoane care pregăteşte un act de terorism.

Tânărul este vizat de asemenea de un capăt de acuzare de distribuire a unei publicaţii teroriste.

El a fost inculpat, separat, de incitare la ură rasială, după ce a postat autocolante NA în campusul Universităţii Aston, la Birmingham, în iulie 2016.

Şi Vehvilainen a fost inculpat în baza aceleiaşi legi, sub aceeaşi acuzaţie.

Împotriva sa au fost formulate, în virtutea Legii ordinii Publice din 1986, două capete de acuzare pentru publicarea online a unor declaraţii ameninţătoare, buzive sau insultătoare cu scopul de a provoca ură rasială.

Tânărul în vârstă de 32 de ani a fost acuzat şi de deţinerea unei arme - un spray cu piper.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.