Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un taur din Noua Zeelandă luat de ape în timpul unor inundaţii, găsit în viaţă la o distanţă de 80 de kilometri

Ciao.ro.
Taur

Un taur din Noua Zeelandă a devenit o legendă locală după ce a fost luat de apele învolburate ale unui râu şi găsit în viaţă la 80 de kilometri în aval, informează AFP.

Tony Peacock, un agricultor de pe Insula de Sud a arhipelagului neozeelandez, a dezvăluit că, la începutul lunii februarie, animalul său în vârstă de 18 luni a fost luat de ape alături de alţi tauri în urma celor mai grave inundaţii produse pe coasta de vest a ţării din ultimii aproape 80 de ani, potrivit Agerpres.

''Am avut un nivel de apă la care nu ne aşteptam şi am descoperit că cireada noastră a dispărut de pe o păşune află la înălţime'', a explicat el pentru AFP.

''Se făcuse ziuă când mi-am dat seama cât de gravă era situaţia, iar în acel moment taurii nu mai erau acolo. Nu mi-am imaginat niciodată că voi putea să îl revăd pe vreunul dintre aceştia'', a adăugat el.

Dar o săptămână mai târziu, Tony Peacock a primit un telefon care îl anunţa că unul dintre taurii săi a fost regăsit pe malul fluviului, la Westport, la circa 80 de kilometri de acel loc.

''A fost o surpriză imensă, după cum vă puteţi imagina'', a declarat el, precizând că în timpul perindării sale nebuneşti, animalul a supravieţuit unei căderi de la zece metri într-o cascadă.

Taurul, care a fost identificat graţie inelului din ureche, a fost transportat până la ferma sa de origine, unde va avea parte de un trai liniştit.

''Îl vom păstra, a devenit o legendă locală acum'', a spus crescătorul, recunoscând că animalul este ''de acum mai celebru decât tot ceea ce am produs vreodată''.

Tony Peacock a mai precizat că şcoala din localitate organizează un concurs pentru a găsi cel mai potrivit nume pentru noua celebritate locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.