Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un teatru londonez va monta în februarie o 'operă rock' dedicată vieţii lui Tony Blair

tony blair

Un teatru londonez va monta în februarie o "operă rock" ce se anunţă "feroce", dedicată vieţii lui Tony Blair, "primul prim-ministru pop" din Regatul Unit, a anunţat instituţia luni, citată AFP, potrivit AGERPRES.

"Tony!", un spectacol cu durata de 45 de minute de Harry Hill şi Steve Brown, se va juca în perioada 4 - 6 februarie la Turbine Theatre.

Piesa redă traiectoria fostului şef de guvern (1997-2007), membru al grupului rock Ugly Rumors în anii studenţiei, înainte de a deveni singurul lider care a adus laburiştii la putere în ultimii 45 de ani cu al său program "Noul Laburism" (New Labour).

"Povestea unui hippy cu părul lung, iubitor de pace şi o potenţială vedetă pop, care a devenit în două decenii un multimilionar belicist", notează teatrul în prezentare.

Citește și: Ludovic Orban, despre renunțarea la Șefia Camerei Deputaților: Sunt dispus să duc negocierile în mandatul dat de partid .

Spectacolul este prezentat drept "o tragedie hilară care îmbină intriga politică, religia, puterea şi romantismul, care îşi ia libertatea de a se juca cu faptele".

Printre personaje se numără soţia sa, Cherie, precum şi prinţesa Diana, celebrul său purtător de cuvânt Alastair Campbell, dar şi George W. Bush, Saddam Hussein şi Osama bin Laden.

Reformist devenit prim-ministru la doar 43 de ani, Tony Blair şi-a vazut palmaresul pătat de intervenţia britanică în Irak în cadrul coaliţiei americane.

La 67 de ani, el se află în prezent la conducerea fundaţiei sale, Tony Blair Institute for Global Change.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.