Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Grupul nostru de sabotaj e în spatele a toate astea': un telefon suspect dezvăluie cine se ascunde în spatele distrugerii barajului de la Kahovka

shutterstock.com
telefon soldat

La începutul săptămânii, barajul de la Kahovka, în sudul Ucrainei, ocupat în prezent de forţele ruse, a fost parţial distrus. De atunci, ruşii şi ucrainenii îşi pasează vina. Această distrugere parţială a provocat inundaţii în multe localităţi de-a lungul Niprului, scrie La Libre Belgique, citat de Rador.

Vineri, noi dezvăluiri au fost făcute pe Telegram de serviciile de securitate ucrainene. Acestea afirmă că au dovada că ruşii sunt în spatele acestui atac. Ei ar fi interceptat un apel telefonic în care un militar rus declară: "Nu ei (ucrainenii n. red.) au făcut-o. Grupul nostru de sabotaj e în spatele a toate astea. Voiau să sperie oamenii cu acest baraj. Lucrurile nu s-au petrecut cum era prevăzut, ci mai mult decât prevăzuseră".

Potrivit serviciilor de securitate ucrainene, extrasul audio interceptat se referă şi la consecinţele acestei acţiuni. Consecinţe pe care ruşii încearcă să le mascheze: anume creşterea apelor, inundarea de teritorii şi distrugerile.

Vasil Maliuk, şeful SBU (Serviciile de securitate ucrainene), a comentat aceste dezvăluiri: "Aruncând în aer barajul hidrocentralei de la Kahovka, Federaţia Rusă a dovedit, în final, că este o ameninţare pentru toată lumea civilizată. La urma urmelor, doar un stat terorist poate provoca o catastrofă umanitară şi ecologică de asemenea amploare. Şi va trebui să răspundă, atât pe câmpul de luptă, cât şi în faţa tribunalelor internaţionale. Sarcina noastră constă în a-i trimite în faţa justiţiei nu numai pe înalţii oficiali ai regimului lui Putin, ci şi pe autorii obişnuiţi ai crimelor".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.