Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un terorist francez pregătea 15 ATENTATE la Euro: Cum a fost prins

armata paris turnul eiffel

Un francez, care pregătea 15 atentate în Franţa înaintea şi în timpul Campionatului European de Fotbal Euro 2016, a fost arestat la 21 mai în Ucraina, cu 125 de kg de TNT şi un adevărat arsenal de război asupra lui, a anunţat luni şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Griţak, citat de France Presse şi Unian.

'Prins de către serviciile secrete, cetăţeanul francez avea cinci puşti de asalt Kalaşnikov, mai mult de 5.000 de muniţii, două lansatoare de rachete antitanc, 125 kg de TNT şi 100 de detonatoare', a declarat Griţak.

Citește și: Jurnalist Antena 3 : “Nesimtire si aroganta fara margini”

'SBU a reuşit să împiedice 15 acte teroriste care erau planificate în Franţa înainte şi în timpul Campionatului European de fotbal', a indicat şeful SBU, precizând că francezul şi-a exprimat opoziţia faţă de 'politica guvernului său privind afluxul masiv de străini în Franţa, răspândirea Islamului şi a globalizării'.

Potrivit Reuters, individul intrase în contact cu grupări armate ilegale din Ucraina. Francezul era interesat să cumpere arme şi explozibili. Bărbatul intenţiona să atace lăcaşuri de cult frecventate de musulmani şi evrei, precum şi clădiri administrative în Franţa.

Citește și: Vasile Blaga se laudă cu REUȘITA PNL de la alegeri: Avem peste 1.000 de primării

Presa franceză a relatat anterior că un francez a fost reţinut la frontiera dintre Ucraina şi Polonia cu un arsenal de arme şi 100 de kg de TNT pe care urma să le utilizeze pentru atacuri teroriste la Euro 2016. Acesta se află în custodia poliţiei ucrainene şi urmează să fie extrădat în Franţa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un nou SCANDAL la PRO TV: Totul a plecat de la finala la 'Ferma Vedetelor'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.