Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un test de bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific ar fi o 'demonstraţie şocantă de iresponsabilitate', afirmă ministrul american al apărării

Pentagon
James Mattis

Ministrul american al apărării James Mattis a declarat luni că un test de bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific ar fi o 'demonstraţie şocantă de iresponsabilitate', ca răspuns la ameninţările în acest sens venite din partea Phenianului, relatează AFP. Un test al bombei H "ar fi o demonstraţie şocantă de iresponsabilitate în planul sănătăţii, al stabilităţii şi al neproliferării", a declarat presei ministrul american, aflat în drum spre India, unde efectuează o vizită de trei zile, conform Agerpres.

Avertismentul SUA are loc în contextul escaladării războiului verbal între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un cu privire la programul nuclear al regimului de la Phenian şi după ce vineri, în marja Adunării Generale a ONU de la New York, ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-ho le-a declarat reporterilor că ţara sa ar putea avea în vedere detonarea unei bombe cu hidrogen în afara teritoriului său. Întrebat dacă un astfel de test ar constitui un act de război, şeful Pentagonului a refuzat să răspundă, notează AFP. Sâmbătă, SUA au trimis avioane de luptă în apropierea coastelor nord-coreene cu scopul de a spori presiunile asupra Phenianului, în încercarea de a-l determina să renunţe la ambiţiile sale nucleare şi balistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.