Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal corecţional din Franţa a condamnat-o la patru ani de închisoare pe mama unuia dintre teroriştii jihadişti de la Bataclan

atentate paris atentat

Un tribunal corecţional din Franţa a condamnat-o miercuri la patru ani de închisoare, din care un an şi jumătate cu executare, pe mama unuia dintre teroriştii jihadişti care au ucis 130 de oameni la Paris şi în suburbia Saint-Denis a capitalei franceze, în 13 noiembrie 2015, informează AFP. La sentinţă se adaugă şi o amendă de 2500 de euro.

Fatima Hajji, în vârstă de 54 de ani, este mama lui Foued Mohamed Aggad, ucis de forţele de ordine în sala de spectacole Le Bataclan din Paris.

În 2013, la vârsta de 21 de ani, Agad plecase în Siria, dar s-a întors în Franţa în toamna lui 2015, pentru a participa la atacurile din noiembrie, revendicate de Statul Islamic, potrivit Agerpres.ro.

Hajji a fost condamnată pentru că în 2014 şi 2015 a adunat şi i-a trimis fiului ei şi concubinei acestuia peste 13.000 de euro, prin şase mandate, precum şi un colet.

Sentinţa pronunţată de instanţă a fost mai severă decât se ceruse în rechizitoriul parchetului naţional antiterorist; procurorii recomandaseră regimul cu executare doar pentru un an de închisoare din totalul de patru.

Hajji s-a apărat afirmând că nu a susţinut cauza fiului său, ci doar familia, care aştepta şi un copil şi avea nevoie de bani "pentru a supravieţui".

Tribunalul a reţinut însă că prin contactele aproape zilnice cu Agad, mama sa "era perfect conştientă" că ajută "un luptător dintr-un grup salafist". Faptul că ea nu a întrerupt finanţarea nici după ce fundamentaliştii islamici respectivi au revendicat mai multe atentate, "denotă o formă de susţinere a cauzei jihadiste".

Aceeaşi instanţă a condamnat-o în contumacie pe Hajira Belkhir, concubina lui Aggad, la zece ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni de natură teroristă. Tribunalul a emis un mandat de arestare pe numele femeii, dar se crede că aceasta a murit în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.