Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Ierusalim a decis să îngheţe demolarea locuinţelor palestiniene din cartierul Silwan

stopthewall.org
Silwan palestinieni

Un tribunal din Ierusalim a decis să îngheţe pentru şase luni demolarea locuinţelor palestinienilor într-un cartier din Ierusalimul de Est, o decizie calificată miercuri de un avocat al localnicilor vizaţi drept un ''progres, dar nu o victorie'', transmite AFP.

Israelul a ordonat demolarea a aproximativ 100 de locuinţe în Silwan, un cartier palestinian aflat la periferia Oraşului Vechi din Ierusalim, afirmând că este vorba despre locuinţe construite ilegal pe terenuri publice, scrie Agerpres.ro.

Totuşi, o instanţă locală din Ierusalim a anunţat luni o îngheţare pentru şase luni a demolărilor, judecătoarea Sigal Albo indicând că a ajuns la concluzia că există marjă pentru a acorda un răgaz. În schimb, 16 locuinţe trebuie să fie demolate în cel mai scurt timp.

Răgazul acordat de justiţie este un ''progres, dar nu o victorie'', a estimat Ziad Kawar, avocatul locuitorilor palestinieni din Silwan, el adăugând că doreşte să ia legătura cu diplomaţi străini pentru a exercita presiuni asupra autorităţilor israeliene.

În prezent, circa 210.000 israelieni trăiesc în Ierusalimul de Est. În această parte a Ierusalimului locuiesc şi 300.000 de palestinieni.

Locuinţele ce urmau să fie demolate sunt situate unde Israelul intenţionează să construiască un parc dedicat Regelui David, care potrivit tradiţiei evreieşti şi-a stabilit capitala în acest loc, în urmă cu 3.000 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.