Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Kaluga refuză examinarea unui caz de defăimare a forțelor armate, intentat împotriva unui medic

sfori justitie

Un tribunal din Kaluga a respins examinarea unui dosar deschis împotriva unui medic pentru discreditarea forţelor armate ruse. Tribunalul Districtual Kozelsk din regiunea Kaluga nu a aprobat protocolul iniţiat împotriva medicului chirurg militar Iuri Evici, care este acuzat de discreditarea forțelor armate ruse, acest detaliu fiind menționat în materialele postate pe site-ul instanței, informează Rador.

Inițial, dosarul medicului indica că şedinţa instanţei era programată pentru data de 18 aprilie. Miercuri datele au fost actualizate, iar la rubrica 'Pregătirea cazului pentru examinare' scrie 'Returnat, fără a fi luat în considerare'. Potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, președintele instanței districtuale Kozelsk, Serghei Gruzdov, a explicat că dosarul a fost returnat pentru a se elimina unele deficienţe.

Amintim că dosarul conform articolului privind discreditarea forţelor armate împotriva lui Evici a fost întocmit, după ce el a susţinut o prelegere la un curs pentru angajații Rosgvardia (Garda Națională Rusă) în Sahalin. Acest fapt a provocat o reacţie puternică în rândul societăţii.

Chirurgul de război, care este veteran al Donbasului și al aşa-zisei operațiuni speciale militare ruse din Ucraina, este susţinut, în mod special, de guvernatorul regiunii Kaluga, Vladislav Şapşa și de viceprim-ministrul rus şi trimisul special prezidențial în Orientul Îndepărtat, Iuri Trutnev. Acesta din urmă a declarat că este dispus să plătească amenda în locul lui Evici, dacă instanța îl va găsi vinovat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.