Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Los Angeles a dispus ca serviciile americane de imigraţie să elibereze 124 de copii imigranţi încarceraţi în trei centre de retenţie

judecator justitie

Un tribunal de la Los Angeles a dispus ca serviciile americane de imigraţie să elibereze 124 de copii imigranţi încarceraţi în trei centre de retenţie, în vederea unei evitări a îmbolnăvirii cu covid-19, relatează AFP, potrivit news.ro.

Două dintre cele trei centre înregistrează cazuri de covid-19 şi ar putea deveni importante focare de contaminare.

Aceste centre familiale ”au luat cuprinse şi a venit vremea renunţării la jumătăţi de măsură”, scrie judecătoarea Dolly Gee în hotărâre, care a fost făcută publică vineri.

Cei 124 de copii deţinuţi în aceste centre urmează fie să fie daţi înapoi părinţilor lor, fie să fie daţi în plasament la familii, cu aprobarea familiilor lor - până la 17 iulie -, dispune judecătoarea.

Citește și: Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL

Prin politica ”toleranţei zero” faţă de imigraţia ilegală lansată în 2019 de către preşedintele Donald Trump, mii de copii au fost despărţiţi de părinţii lor la frontieră - o practică menită aparent să descurajeze potenţiali imigranţi, după care Guvernul a dat înapoi.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins săptămâna trecută o hotărâre a lui Donald Trump vizând abrogarea unui program care protejează aproximativ 700.000 de imigranţi clandestini veniţi în Statele Unite pe când erau copii, ”Dreamers”.

Peste 2.500 de cazuri de covid-19 se înregistrau vineri, potrivit CNN, în centrele de retenţie ale serviciilor de imigraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.