Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Rusia a redus pedeapsa cu închisoarea aplicată protestatarului Konstantin Kotov

tribunal-1

Un tribunal din Rusia a redus luni pedeapsa cu închisoarea aplicată protestatarului Konstantin Kotov de la patru ani la un an şi şase luni, informează AFP Agerpres.

Kotov, de profesie programator, fusese arestat pe 10 august anul trecut şi condamnat pentru participarea repetată la manifestaţii antiguvernamentale neautorizate.

Pedeapsa iniţială, una din cele mai severe în astfel de cazuri, a fost revizuită în urma unei decizii din ianuarie a Curţii Constituţionale.

La protestele de la Moscova au participat în iulie şi august anul trecut mii de manifestanţi; aproape la fiecare sfârşit de săptămână, ei au contestat eliminarea candidaţilor opoziţiei de pe listele pentru alegerile locale. A fost cea mai amplă mişcare de protest din Rusia după revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, în 2012, iar autorităţile au reacţionat printr-o serie de arestări sub acuzaţii de violenţă împotriva forţelor de ordine. Unele din procesele care au urmat s-au încheiat cu condamnări la închisoare, altele cu pedepse mai puţin severe sau cu eliberarea protestatarilor, după mobilizarea susţinătorilor celor arestaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.