Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Seul emite mandat de arestare pe numele unei prietene a preşedintei Park

presedinte coreea de sud

Un tribunal din Seul a emis joi un mandat de arestare pe numele unei prietene a preşedintei sud-coreene Park Geun Hye, a anunţat agenţia de presă Yonhap. Este un ultim episod dintr-un scandal politic ce a cuprins conducerea ţării, notează şi agenţia DPA. Procurorii suspectează că Choi Soon Sil a exercitat presiune asupra unor companii pentru a dona zeci de miliarde de woni sud-coreeni către două organizaţii non-profit.

Procurorii cred că Choi a lucrat cu fostul secretar prezidenţial An Chong Bum exercitând presiune asupra firmelor sud-coreene pentru a face donaţii masive către fundaţiile Mir şi K-Sport, potrivit Yonhap. Choi, 60 de ani, este de asemenea acuzată de încercare de a deturna în jur de 700 milioane de woni (612.000 dolari) de la una dintre fundaţii în schimbul a două proiecte de care se ocupa compania sa Blue K, a relatat Yonhap.

Autorităţile investighează de asemenea acuzaţiile că Choi a avut acces şi a influenţat afacerile de stat fără a deţine un loc oficial în guvern. Park urmează să facă vineri o declaraţie asupra evoluţiilor recente , a anunţat biroul ei. Criticii guvernului şi opoziţia vor să ştie cât de multă influenţă a fost exercitată de Choi, a cărei mamă a fost ca un mentor pentru Park şi a condus o sectă religioasă. Mii de persoane au ieşit în stradă la Seul sâmbătă pentru a cere demisia lui Park. În ciuda imunităţii sale neputând fi urmărită penal, Park ar putea fi investigată în legătură cu acuzaţiile contra lui Choi, a declarat prim-ministrul desemnat Kim Byong Joon, dar a adăugat că orice anchetă trebuie efectuată cu atenţie. "Toată lumea este egală în faţa legii", a insistat Kim. Kim a fost numit în funcţia de prim-ministru de către Park miercuri, într-o remaniere de cabinet, aminteşte DPA, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.