Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Vietnam condamnă un utilizator de Facebook la 5 ani de închisoare pentru postări în timpul summitului Trump-Kim

gratii

Un tribunal din Vietnam l-a condamnat pe un utilizator de Facebook la cinci ani de închisoare pentru propagandă împotriva statului şi tentativă de răsturnare a guvernului în timpul summitului SUA-Coreea de Nord din februarie acest an, informează miercuri media de stat, preluate de dpa, potrivit Agerpres.

Nguyen Van Cong Em, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat marţi de tribunalul provincial Ben Tre din Delta Mekong, regiune aflată la trei ore distanţă de Oraşul Ho Chi Minh. Bărbatul a primit o condamnare de cinci ani la închisoare şi alţi cinci ani în arest la domiciliu.

Cong Em a fost acuzat că a utilizat Facebook pentru a calomnia statul şi a instiga la demonstraţii împotriva guvernului vietnamez în timp ce capitala Hanoi găzduia summitul dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în februarie 2019, a precizat tribunalul.

Citește și: Rareș Bogdan somează Opoziția: ‘Terminați cu teatrul! Haideți odată să-i dăm jos’

El a fost acuzat că a folosit şapte pagini personale de Facebook pentru a face postări, a distribui şi a comenta materiale despre care procurorii susţin că includeau conţinut fabricat şi politici de partid şi legi ale statului pe care el le-ar fi prezentat distorsionat între 27 octombrie 2017 şi 26 februarie 2019.

Postările au defăimat statul vietnamez şi au provocat panică în rândul populaţiei, a relatat televiziunea de stat An Ninh TV, citând tribunalul.

Vietnam, o naţiune cu o populaţie de 95 de milioane de locuitori, este un stat comunist cu un partid unic care încarcerează cu regularitate activişti pentru drepturile omului şi disidenţi, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.