Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal olandez a amânat verdictul în cazul celor doi suspecţi de uciderea unui celebru jurnalist de investigaţii

RFI România
Olanda

Un tribunal olandez a amânat luni verdictul în cazul celor doi suspecţi de uciderea, în urmă cu un an, a jurnalistului de investigaţii Peter R. de Vries, în urma unor noi evoluţii în anchetă, relatează AFP.

Verdictul era prevăzut iniţial pentru joi, dar parchetul a trimis săptămâna trecută tribunalului şi apărării un anumit număr de noi documente, în special declaraţii ale unui nou martor, care "trebuie adăugate la dosar", a explicat tribunalul din Amsterdam.

"Ele ar putea fi pertinente pentru decizia tribunalului în acest caz", a precizat tribunalul într-un comunicat.

În cazul celor doi bărbaţi inculpaţi de uciderea în plină zi, în centrul Amsterdamului, a lui Peter R. de Vries, în urmă cu un an, s-a cerut închisoarea pe viaţă, potrivit Agerpres.ro.

Media olandeze au relatat că declaraţiile noului martor confirmă că suspecţii Delano G. şi Kamil E. au fost implicaţi în crimă în calitate de autor şi de şofer.

Olandezul Delano G., în vârstă de 22 de ani, este acuzat că a tras asupra lui Peter R. de Vries după ce acesta a ieşit din studioul unei televiziuni unde participase la o emisiune, în plin centrul Amsterdamului, pe 6 iulie 2021.

Kamil E., un cetăţean polonez în vârstă de 36 de ani, este acuzat că a condus maşina utilizată pentru fuga de la locului faptei şi pentru că a efectuat o recunoaştere la locul faptei înainte de crimă.

"Noile documente nu aduc noi perspective în cazul executanţilor prezumaţi ai uciderii lui Peter R. de Vries", a precizat parchetul într-un comunicat, care şi-ar fi dorit ca data iniţială a verdictului să fie menţinută. Verdictul va fi dat "după vară", potrivit procurorilor.

Trei noi suspecţi au fost arestaţi săptămâna trecută în ancheta asupra asasinatului, ridicând la cinci numărul suspecţilor reţinuţi în această afacere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.