Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turc şi cinci sirieni, prinşi încercând să treacă ilegal frontiera cu Republica Moldova

Un turc şi cinci cetăţeni sirieni, care intenţionau să treacă ilegal graniţa din Republica Moldova către România, au fost depistaţi duminică de poliţiştii de frontieră vasluieni, potrivit Agerpres.

''În urma cooperării dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni cu structurile de frontieră din Republica Moldova, au fost reţinute şase persoane, un turc şi cinci sirieni, care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat, deoarece nu posedau documente legale pentru trecerea frontierei'', precizează IGPF.

Potrivit sursei citate, duminică, în jurul orei 02,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, care supravegheau frontiera de stat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, au observat, pe malul românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii Berezeni, două persoane care se deplasau dinspre digul de protecţie către localitate şi care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă, au interceptat şi legitimat persoanele în cauză.

Deoarece niciuna dintre persoane, ambele de sex masculin, nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor, arată IGPF.

Au fost informate în cel mai scurt timp autorităţile de frontieră ale statului vecin, iar cercetările în cauză sunt efectuate în comun.

''În urma verificărilor efectuate şi cercetării la faţa locului, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi, unul cu cetăţenie turcă, celălalt cu cetăţenie siriană, ambii în vârstă de 26 de ani, au trecut râul Prut cu ajutorul unei bărci gonflabile, încercând să intre ilegal în România. De asemenea, s-a constatat că tânărul sirian avea asupra lui un document conform căruia acesta beneficia deja de o formă de protecţie din partea autorităţilor din R. Moldova. Cei doi tineri au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, unde să-şi găsească un loc de muncă şi că au ales să treacă ilegal graniţa, deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei'', menţionează sursa citată.

În urma schimbului de date şi informaţii dintre poliţiştii de frontieră din Berezeni cu structurile de frontieră din Republica Moldova, pe malul moldovenesc al râului Prut au fost reţinute încă patru persoane cu cetăţenie siriană care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat din R. Moldova în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de readmisie, bărbaţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.