Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist accidentat în Munţii Făgăraşului a fost transportat, la spital, cu un elicopter SMURD

Facebook Raed Arafat
elicopter SMURD interventie

Salvamontiştii de la Bâlea Lac au chemat în ajutor elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, pentru un turist de 36 de ani, care a alunecat pe zăpadă şi este accidentat în zona Vârfului Podragu din Munţii Făgăraş, a anunţat, marţi, Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, informeaz[ AGERPRES.

"Un turist a cerut ajutorul echipelor de intervenţie după ce a căzut undeva în zona vârfului Podragu din Munţii Făgăraşului şi a suferit un traumatism de umăr. Acesta nu se mai poate deplasa atât din cauza traumatismului, cât şi din cauza stării de panică pe care o are. În aceste condiţii am dispus trimiterea unei echipe de salvamontişti pe cale terestră, de la Bâlea, fiind cei mai apropiaţi şi de asemenea, am alarmat elicopterul SMURD Târgu Mureş pentru o intervenţie rapidă. În funcţie de condiţiile meteo, va pleca elicopterul în cel mai scurt timp", a precizat Adrian David.

Citește și: Alianța USR-PLUS, transformată în afacere de familie! Liderul care și-a inclus mătușa în schemă

Potrivit sursei citate, "acest turist este a treia victimă din ultima săptămână care a alunecat pe zăpadă şi s-a accidentat."

Dacă elicopterul SMURD nu va putea ateriza în zonă, salvamontiştii vor încerca evacuarea pacientului.

Citește și: EXCLUSIV Bugetarul care a aruncat în aer sistemul are ordin de restricție! Nu se poate apropia de mama copilului său

"Se aşteaptă îmbunătăţirea condiţiilor meteo pentru a interveni şi elicopterul SMURD Mureş. În cazul in care elicopterul nu poate face misiunea, în funcţie de starea victimei, se va temporiza evacuarea pacientului pe mâine dimineaţă", a mai spus şeful Salvamont Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.