Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist american şi-a pierdut viaţa şi alţi doi au fost grav răniţi într-o avalanşă în nordul Islandei

avalansa

Un turist american şi-a pierdut viaţa şi alţi doi au fost grav răniţi într-o avalanşă produsă în nordul Islandei, a anunţat vineri poliţia din ţara nordică, relatează AFP.

Cei trei americani, toţi născuţi în 1988, au fost prinşi într-o cădere de zăpadă la sfârşitul zilei de joi, în timp ce practicau alpinismul în apropiere de micul sat Dalvik, au anunţat serviciile de urgenţă.

"Toţi trei sunt alpinişti experimentaţi şi bine echipaţi. Doi au fost grav răniţi în accident, iar unul era deja mort când au sosit echipele de salvare", a mai spus poliţia, potrivit Agerpres.ro.

Unul dintre răniţi a fost transportat la spitalul din Akureyri, unul dintre cele mai mari oraşe din Islanda, aflat la mai puţin de 50 de kilometri distanţă. Celălalt a fost transportat cu avionul în capitala Reykjavik.

Apelul de urgenţă, dat de unul dintre cei trei alpinişti, a fost primit joi seară la scurt timp după ora 19:00 GMT, raportând o avalanşă pe muntele Svarfadardalur, în apropierea localităţii Skeid, la sud de Dalvik.

Aproximativ 130 de membri ai echipelor de salvare au fost dislocaţi şi primii care au intervenit au sosit la faţa locului după circa 45 de minute.

Riscul de avalanşă este considerat "moderat" (nivelul 2 din 5) şi au fost detectate semne de instabilitate a zăpezii în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.