Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist francez arestat în 2020 în Iran pentru că a filmat cu drona într-un parc va fi judecat pentru spionaj

Business Insider
spionaj, china

Un francez arestat în mai 2020 în Iran, Benjamin Briere, va fi judecat pentru "spionaj" şi "propagandă împotriva sistemului" politic al Republicii Islamice, a anunţat duminică avocatul său pentru AFP.

Spionajul este pasibil în Iran de pedeapsa cu moartea, iar propaganda împotriva sistemului de pedepse cuprinse între trei luni şi un an de închisoare.

Briere se află în detenţie la Machhad, în nord-estul Iranului.

Anunţul trimiterii lui Benjamin Briere în judecată survine la câteva zile după publicarea de către săptămânalul francez Le Point a unei scrisori deschise a surorii acestuia, care îi cere preşedintelui francez Emmanuel Macron să intervină pentru a obţine eliberarea fratelui său, născut în 1985, închis, potrivit ei, "fără nicio bază" şi devenit "un instrument de negocieri care îl depăşesc".

Potrivit avocatului Said Dehghan, francezul făcea obiectul altor două acuzaţii care în final au fost respinse: "corupţie pe Pământ", unul dintre capetele de acuzare cele mai grave din codul penal iranian, pasibil de pedeapsa cu moartea, şi consum de alcool, pasibil de o pedeapsă de flagelare.

Briere este acuzat de spionaj pentru "fotografii în zone interzise", realizate cu o dronă într-un parc natural în Iran, a precizat avocatul său.

Potrivit surorii lui, Benjamin Briere a fost arestat în timp ce traversa Republica Islamică Iran ca turist, cu ocazia unei lungi călătorii cu un camper van închiriat în 2018, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.