Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ucrainean care făcea kitesurfing în plină alertă de vânt puternic a dispărut în Marea Neagră: căutările au fost reluate azi

AFP
police line

Autorităţile au reluat, luni dimineaţa, căutările bărbatului dispărut în Marea Neagră, în timp ce practica kitesurfing. El este de origine ucraineană şi se cazase la o pensiune în Costineşti. La operaţiune participă un elicopter şi scafandri. Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis că, luni dimineaţa, un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas şi survolează zona. De asemenea, ambarcaţiunile Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operaţiunilor de căutare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a precizat că la operaţiuni participă şi scafandri şi o ambarcaţiune a instituţiei. ANR a menţionat că bărbatul dispărut are 49 de ani, este de origine ucraineană şi era cazat la o pensiune din Costineşti. Potrivit martorilor, kitesurful-ul său avea o velă roşie transparentă, iar el purta un şort galben şi vestă roşie. Dispariţia sa a fost anunţată, duminică după-amiază, de către soţia sa. El plecase de dimineaţa să practice kitesurfing în zona Costineşti – Vama Veche şi nu a mai revenit la ţărm. O ambarcaţiune ARSVOM l-a căutat timp de câteva ore, fără rezultat. Operaţiunea a fost sistată, duminică, în jurul orei 20.15, din cauza întunericului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.